recept-vanilkovy-Kremes-kokosovy-olej-purity-vision

Recept na vanilkový Kremeš s kokosovým olejem

Ideální dortík k odpolední kávě, na oslavu, nebo jenom tak pro radost. Díky Hrašce Vanilka a Bio Panenskému Kokosový oleji je Kremeš výživný a nemusíte se bát o svoji línii.

Suroviny:

Postup:

Listové těsto si vyválíme na dva stejně velké obdélníky, dáme na dva plechy do rozpálené trouby a pečeme na 240°C 15 minut.

Ve velkém hrnci smícháme Hrašku Vanilka, kokosový olej, cukr, sójové mléko a vanilkový lusk. Vše zalijeme vroucí vodou, nebo mlékem (pokud používáte mléko, není potřeba používat už to sušené sójové). Vroucí voda vám celý proces vaření urychlí a hlavně se vám Hraška Vanilka nebude připalovat.

Krém vařte 30 minut, za občasného míchání, tak aby měl lahodnou vanilkovou chuť. Nakonec vyndejte vanilkový lusk a podle potřeby přidejte vanilkové aroma. Krém vyšlehejte spolu s rumem tyčovým mixérem a ještě horký ho nalijte do vyššího plechu na jednu vrstvu listového těsta. Nechte chvíli ztuhnout a následně přiklopte druhou vrstvou listového těsta.

Kremeš nechte pár hodit odpočinout, aby krém pořádně zatuhl a dobře se vám krájel. Doporučujeme servírovat s ovocnou omáčkou a šálkem výborné kávy.

TIPY:

Pokud nefandíte cukru, nevadí, použijte váš oblíbený sirup. Jenom pozor, použijte trošku méně vody (mléka), aby krém nebyl příliš řídký.

Nemusíte používat kupované těsto, ale klidně si jej připravte doma. Domácí těsto má lepší chuť a určitě vás potěší jeho příprava.