Recept na jednoduchou bublaninu s celozrnnou moukou, orsvěžujícím červeným rybízem a bio kokosovým olejem. Do bublaniny můžete přidat jakékoliv sezóní ovoce a připravovat si ji po celý rok.
Budete potřebovat:
- Hrubá mouka – 200 g
- Celozrnná mouka – 50 g
- Hraška Vanilka – 50 g
- Cukr třtinový – 150 g
- Kokos – 50 g
- Bio kokosový tuk od firmy PURITY VISION – 150 g
- Rybíz do těsta – 350 g
- Rybíz na posypání – 200 g
- Jablka nastrouhaná – 250 g
- Horká voda – 300 g
- Citronová šťáva – 50 g
- Citronová kůra z 1. bio citronu
- Soda na pečení – 4 g
- Prášek do pečiva – 8 g
- Vanilkové aroma – 20 g
Jak na to:
Všechny mouky, Hrašku vanilkovou, cukr a kokos si odvážíme a smícháme dohromady. Část (5 lžic) si poté odděláme zvlášť do misky a přidáme přesátý kypřící prášek a sodu.
Rozpustíme si kokosový olej, který spolu s horkou vodou, citronovou šťávou a kůrou, vanilkovým aroma, rybízem a jablky přidáme do těsta.
Vše promícháme a poté přidáme zbytek sypké části a ještě jednou vše důkladně promícháme.
Těsto nalijeme do důkladně vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Těsto pěkně po plechu rozetřeme, aby všude bylo stejné množství těsta. Nakonec celý výtvor posypeme rybízem.
Naší úžasnou dobrotu dáme do předehřáté trouby na 150 – 180°C, při stejné teplotě pečeme 35 – 45 minut.
Je důležité troubu z počátku neotevírat, abychom ji nezchladili a tím neporušili vypařování a nabývání těsta. Otevřeme-li troubu na začátku pečení, těsto může klesnout a stane se z něj „brousek“.
Naše bublanina je dobře propečená, když odstupuje od krajů formy, povrch je zabarven do zlatova a je suchý. Při lehkém zmáčknutí do povrchu zjistíme, že těsto je pevné a pružné.
Těsto vydáváme z plechu, až po vychladnutí.
Přejeme Vám mnoho úspěchů a lásky při tvorbě dobrot pro své nejbližší, protože láska a krásné myšlenky, dodají jídlům nezaměnitelnou esenci, která nic nenahradí.