Recept na rybízovou bublaninu s kokosovým olejem

Recept na jednoduchou bublaninu s celozrnnou moukou, orsvěžujícím červeným rybízem a bio kokosovým olejem. Do bublaniny můžete přidat jakékoliv sezóní ovoce a připravovat si ji po celý rok.

Budete potřebovat:

  • Hrubá mouka – 200 g
  • Celozrnná mouka – 50 g
  • Hraška Vanilka – 50 g
  • Cukr třtinový – 150 g
  • Kokos – 50 g
  • Bio kokosový tuk od firmy PURITY VISION –  150 g
  • Rybíz do těsta – 350 g
  • Rybíz na posypání – 200 g
  • Jablka nastrouhaná – 250 g
  • Horká voda – 300 g
  • Citronová šťáva – 50 g
  • Citronová kůra z 1. bio citronu
  • Soda na pečení – 4 g
  • Prášek do pečiva – 8 g
  • Vanilkové aroma – 20 g

    Jak na to:

    Všechny mouky, Hrašku vanilkovou, cukr a kokos si odvážíme a smícháme dohromady. Část (5 lžic) si poté odděláme zvlášť do misky a přidáme přesátý kypřící prášek a sodu.

    Rozpustíme si kokosový olej, který spolu s horkou vodou, citronovou šťávou a kůrou, vanilkovým aroma, rybízem a jablky přidáme do těsta.

    Vše promícháme a poté přidáme zbytek sypké části a ještě jednou vše důkladně promícháme.

    Těsto nalijeme do důkladně vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Těsto pěkně po plechu rozetřeme, aby všude bylo stejné množství těsta. Nakonec celý výtvor posypeme rybízem.

    Naší úžasnou dobrotu dáme do předehřáté trouby na 150 – 180°C, při stejné teplotě pečeme 35 – 45 minut.

    Je důležité troubu z počátku neotevírat, abychom ji nezchladili a tím neporušili vypařování a nabývání těsta. Otevřeme-li troubu na začátku pečení, těsto může klesnout a stane se z něj „brousek“.

    Naše bublanina je dobře propečená, když odstupuje od krajů formy, povrch je zabarven do zlatova a je suchý. Při lehkém zmáčknutí do povrchu zjistíme, že těsto je pevné a pružné.

    Těsto vydáváme z plechu, až po vychladnutí.

    Přejeme Vám mnoho úspěchů a lásky při tvorbě dobrot pro své nejbližší, protože láska a krásné myšlenky, dodají jídlům nezaměnitelnou esenci, která nic nenahradí.