Kokosová pěna s malinami

Recept na sladký, ale výživný desert, který nadchne vaše děti i návštěvu. Vanilková pěna je skvělá díky své kombinaci kokosového oleje a vanilky s mírně kyselým malinovým přelivem.

Co budete potřebovat:

Bio Kokosový olej panenský  je malý zázrak pro celou domácnost.
Bio Kokosový olej panenský  je malý zázrak pro celou domácnost.

Kokosový olej PURITY VISION®          50 ml
Hraška Vanilka                75 g
Mléko / Mléko sojové          500 ml
Cukr / Cukr třtinový            80 g
Vanilkový extrakt

Na přeliv:

Mražené maliny          600 g
Voda                              3 lž
Javorový sirup            3 lž
Citrónová šťáva          1 lž
Agar                              1 č. lž.

Šlehačka

Jak na to:

Hrašku Vanilka důkladně promícháme s mlékem, cukrem a kokosovým olejem. Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 25 minut. Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Před koncem varu přidáme vanilkový extrakt, dobře prošleháme a krátce povaříme. Uvařený krém důkladně vyšleháme, aby hezky nadýchaný. Krém vlijeme do skleniček, které jsou postavené zešikma pro lepší efekt a necháme zatuhnout v lednici.

Hraška Vanilka je skvělý pomocník při přípravě sladkých dezertů.
Hraška Vanilka je skvělý pomocník při přípravě sladkých dezertů.

Rozmrazené maliny dejte do hrnce a přiveďte je k varu a vařte na mírném plameni 5 minut. Pokud maliny stále drží tvar, rozbijte je ponorným mixérem.  Ve vedlejší misce rozmíchejte vodu s javorovým sirupem, citrónovou šťávou a agarem. Přidejte k malinové směsi a dobře promíchejte. Dověďte směs k varu a nechte ji probublat asi minutku na mírném plameni. Malinový přeliv nechte asi 2-3 minuty odpočinout a můžete  zalít již vychlazenou a zatuhlou kokosovou pěnu. Nechte v lednici zatuhnout. Před podáváním ozdobte šlehačkou, lístkem máty a celou malinou.

Vychytávky:

Hrašku je důležité nechat projít alespoň 25 minut varem, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

Pokud nemáte rádi malinové pecičky, můžete je přecedit a až potom přidat směs s agarem.

Místo malinového přelivu se dá použít i domácí marmeláda.