Recept na jarní špenát s Hraškou

HRAŠKA na zahušťování Ceria Organictime.cz
HRAŠKA na zahušťování je zdrojem bílkovin a vlákniny.

Jaro nám přináší spoustu skvělých surovin plných energie, jako jsou třeba kopřivy, z kterých můžete udělat lahodný špenát plný energie a vitamínu.

 

Budeme potřebovat:

Jak na to:

Bio Kokosový olej bez vůně PURITY VISION otganictime.cz
Bio kokosový olej bez vůně je stabilní při vysokých teplotách a proto je skvělý na vaření.

Na oleji dozlatova osmahneme jemně krájenou cibuli, přidáme 1/2 třeného česneku, MAHÁ koření a krátce orestujeme. Zalijeme vodou (mlékem), osolíme, přidáme HRAŠKU a dobře promícháme.

Za stálého míchání přivedeme k varu. Pak oheň ztlumíme a vaříme zvolna pod pokličkou 20 minut, až je HRAŠKA dobře provařená a není cítit po hrachu. Následně přidáme na jemno nasekané kopřivy a krátce povaříme. Před koncem varu muškátový oříšek a nakonec dochutíme třeným česnekem.

Podáváme s brambory, nebo bramborovou kaší.

Poznámka:

Místo 1/2 kopřiv můžeme použít mražený, nebo čerstvý špenát. Čerstvý špenát přidáme ke kopřivám a postup je zcela stejný. Mražený špenát přidáme před koncem, aby se rozpustil, ale není třeba jej vařit. HRAŠKA nám při přípravě špenátu zdravě a velmi chutně nahradí mouku. MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla.

2012-1-ceria_maha_koreni_100g
MAHÁ koření je vyvážená směs koření do každého jídla.

HRAŠKU je důležité nechat projít 20 minut varem.  Těch 20 minut je opravdu důležité, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouku. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.

MAHÁ koření v receptu vytvoří dobrou chuť a podpoří dobré trávení jídla.